Presunúť na hlavný obsah

Chcete variť ľahko a chutne? Tieto veci vám pomôžu

Recepty

Na ľahkú a chutnú kuchyňu je králičie mäso ako stvorené. Zdraviu prospeje aj rybacinka.

Králik

Králičie mäso sa vyznačuje najmä svojou nízkou energetickou hodnotou. Pretože králik obsahuje aj málo tuku, je ideálnym mäsom na konzumáciu pri redukčnej diéte.

Kuchynské nožnice
Kvalitné nožnice s čepeľou z nehrdzavejúcej ocele spoľahlivo krájajú kožu, mäso i kosti surovej i tepelne spracovanej hydiny i králika.

Ryby
Rybacie mäso nielenže obsahuje nízky podiel tukov, ale je aj zdrojom nenasýtených mastných kyselín, ktoré pôsobia preventívne proti civilizačným chorobám.

Slanina
Pretože najmä králičie mäso je dosť „suché“, pýta si trochu menej zdravej „šťavy“ v podobe slaninky - či už domácej, kvalitnej anglickej, alebo oravskej.

Smotana
Tento biely kuchynský poklad nechýba pri dochutení mäsitých pokrmov, často sa pridáva do výpeku, aby sme si mohli vychutnať kvalitnú omáčku.

Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK