Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Pripravte morčacie prsia Wellington

Recepty

Ponúkame vám postup na prípravu chutných morčacích pŕs.

Morčacie prsia Wellington

Potrebujete:
- 400 g morčacích pŕs
- 20 g soli
- 20 g mletého čierneho korenia
- 50 ml olivového oleja
- 200 g lístkového cesta
- 150 g šampiňónov
- 30 g vlašských orechov
- 20 g petržlenovej vňate
- 140 g šalotky
- 40 g cesnaku
- 2 žĺtky
- 6 plátkov panchetty
- 600 g anglickej zeleniny
- 80 g masla

Postup:
1. Morčacie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme, nakrájame na štyri väčšie kusy, ktoré sprudka opečieme na olivovom oleji. Na šalotke a cesnaku orestujeme šampiňóny nakrájané na drobné kocky, do ktorých pridáme podrvené orechy a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.
2. Lístkové cesto vyvaľkáme na štyri rovnaké štvorce, na ktoré naukladáme plátky panchetty, na ne dáme pripravenú zmes zo šampiňónov. Navrch dáme morčacie mäso.
3. Všetko zabalíme do cesta, potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút, kým nie je cesto upečené. Anglickú zeleninu (karfiol, brokolicu, mrkvu) udusíme na masle a podávame s morčacími prsiami.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Milan Králik, šéfkuchár hotela Turiec v Martine
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu