Škola pečenia: Orechovo-zemiaková bageta
Krok za krokom si pripravte lahodnú chrumkavú pochúťku.
Príprava: 80 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 kg hladkej múky
250g varených zemiakov
2 PL octu
soľ
200 g orechov podľa vlastného výberu
80 ml vody
20 g droždia
50 ml mlieka
Postup:
1. Do vlažného mlieka nadrobíme droždie a necháme 5 minút postáť. Do misy pridáme múku, najemno nastrúhané zemiaky, ocot, soľ, vodu a kvások. Vypracujeme cesto, do ktorého primiesime časť orechov (asi 150 g). Necháme 1 hodinu na teplom mieste vykysnúť.
2. Formy potrieme olejom a poprášime múkou. Na dno formy dáme zvyšok orechov. Vykysnuté cesto podelíme asi na 400 g kusy a trošku ich ručne ešte premiesime. Vložíme do pripravenej formy a necháme ešte raz asi 10 minút podkysnúť.
3. Potom môžeme dať chlieb piecť do predhriatej rúry na 160 °C 1 hodinu. Po vybraní z rúry ich potrieme studenou vodou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha