Presunúť na hlavný obsah

Recept: Sviečkovicový steak s krustou z píniových orieškov

Recepty

Steakom orechy pristanú.

Príprava: 25 minút

Varenie: 30 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g sviečkovice
olej
mleté čierne korenie
soľ
maslo
vývar
perníkové korenie
120 g masla
60 g píniových orieškov
soľ
petržlenová vňať
350 g špargle
maslo
vývar
300 g ryže arborio (na rizoto)
olivový olej
50 g šalotky
100 ml bieleho vína
vývar
bobkový list
10 g medu
80 g pekanových orechov
parmezán
smotana

Postup:
1.
Sviečkovicu odblaníme narežeme na plátky, okoreníme, sprudka opečieme na oleji z oboch strán a odložíme nabok. Do panvice pridáme vývar, perníkové korenie a necháme prevariť. Na záver prišľaháme maslo, aby omáčku zahustilo a zjemnilo.

2.
Z masla, píniových orieškov, žĺtka a vňate pripravíme krustu, ktorú nanesieme na steaky a dáme ich do rúry upiecť. Čas pečenia závisí od toho, ako prepečený chceme steak mať.

3.
Na olivovom oleji speníme šalotku, do ktorej pridáme ryžu, osolíme a podlejeme vínom a vývarom, pridáme bobkový list a varíme nie celkom do mäkka. Na panvičke orestujeme pekanové orechy, pridáme med, ryžu, smotanu a parmezán, premiešame a dusíme tak dlho, aby bolo rizoto vláčne. Mladú zelenú špargľu do polovičky ošúpeme, krátko sparíme, vyberieme a zľahka na rozpustenom masle poprehadzujeme.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha