Dva tipy na prípravu netradičných omáčok k jedlu
Viete, čím môžete ozvláštniť mäsové pokrmy na vašom stole?
Exotika v našej kuchyni
Kapary sa dnes využívajú nielen v medzinárodnej, ale aj slovenskej kuchyni. Hodia sa na pizzu, do šalátov, omáčok, cestovín alebo len na zlepšenie obložených chlebíčkov. Sú vhodné k mastnejšiemu mäsu, ale dobre sa kombinujú aj s rybami a morskými plodmi. Kapary dotvoria aj nátierky a studené chuťovky.
Pochúťka z horčice
Ten, koho neláka klasika, si môže pripraviť netradične a rýchlo výborné omáčky. Horčicovú omáčku pripravíme z múky opraženej nasucho, zeleninového vývaru, smotany a dvoch lyžíc horčice. Všetko zmiešame a krátko povaríme. Podobným spôsobom si vyrobíme aj pikantné omáčky s pórom, hubami, cesnakom alebo kapiou.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK