Kaprie tyčinky so zemiakovým šalátom - to bude mňamka!
Pripravte si chutné kaprie tyčinky a dodajte ľahký zemiakový šalát podľa receptu šéfkuchára.
Kaprie tyčinky s ľahkým zemiakovým šalátom
Potrebujete:
- 1 filet z kapra (750 g)
- soľ
- celé čierne korenie
- 50 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 150 ml mlieka
- 250 g strúhanky
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá pažítka - čerstvý kôpor
- 10 g cesnaku
- 500 ml oleja na vyprážanie
- 700 g zemiakov
- 200 g kyslej smotany
- 30 g žeruchy
- 40 g jarnej cibuľky
- 5 g čerstvého čili
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100 g citróna
Postup:
1. Filet z kapra vykostíme a odstránime šupiny a plutvy. Nakrájame na tenšie pozdĺžne tyčinky. Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia našľaháme s mliekom a ochutíme pretlačeným cesnakom. Bylinky oberieme od hrubších stoniek a v mixéri rozmixujeme na jemno, pridáme strúhanku a ešte krátko premixujeme. Vyrobíme si vlastnú bylinkovú strúhanku.
2. Rybu obaľujeme klasicky v trojobale a vyprážame v horúcom olej. Vypražené kúsky vysušíme papierovým kuchynským obrúskom a odsajeme prebytočný tuk.
3. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, scedíme a ošúpeme. Ešte na horúce zemiaky dáme olivový olej, soľ a čerstvo namleté čierne korenie, citrónovú šťavu a trochu nastrúhanej kôry a necháme vychladiť. Pridáme kyslú smotanu, žeruchu, jarnú cibuľku a čerstvé čili a premiešame.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka
Pravda
Recepty pripravil: Tomáš Sika, šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum
Foto: Robert Huttner pre Pravdu