Presunúť na hlavný obsah

Kaprie tyčinky so zemiakovým šalátom - to bude mňamka!

Recepty

Pripravte si chutné kaprie tyčinky a dodajte ľahký zemiakový šalát podľa receptu šéfkuchára.

Kaprie tyčinky s ľahkým zemiakovým šalátom

Potrebujete:
-  1 filet z kapra (750 g)
-  soľ
-  celé čierne korenie
-  50 g hladkej múky
-  2 vajcia
-  150 ml mlieka
-  250 g strúhanky
-  čerstvá petržlenová vňať
-  čerstvá pažítka -  čerstvý kôpor
-  10 g cesnaku
-  500 ml oleja na vyprážanie
-  700 g zemiakov
-  200 g kyslej smotany
-  30 g žeruchy
-  40 g jarnej cibuľky
-  5 g čerstvého čili
-  olivový olej
-  soľ
-  mleté čierne korenie
-  100 g citróna

Postup:
1. Filet z kapra vykostíme a odstránime šupiny a plutvy. Nakrájame na tenšie pozdĺžne tyčinky. Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia našľaháme s mliekom a ochutíme pretlačeným cesnakom. Bylinky oberieme od hrubších stoniek a v mixéri rozmixujeme na jemno, pridáme strúhanku a ešte krátko premixujeme. Vyrobíme si vlastnú bylinkovú strúhanku.
2. Rybu obaľujeme klasicky v trojobale a vyprážame v horúcom olej. Vypražené kúsky vysušíme papierovým kuchynským obrúskom a odsajeme prebytočný tuk.
3. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, scedíme a ošúpeme. Ešte na horúce zemiaky dáme olivový olej, soľ a čerstvo namleté čierne korenie, citrónovú šťavu a trochu nastrúhanej kôry a necháme vychladiť. Pridáme kyslú smotanu, žeruchu, jarnú cibuľku a čerstvé čili a premiešame.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Tomáš Sika, šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum
Foto: Robert Huttner pre Pravdu