Luxusné chuťovky
Čo vám nesmie chýbať na malé, ale skvelé pohostenie pre návštevu?
5 vecí, ktoré budete potrebovať na prípravu chuťoviek
Krevety
Tieto vynikajúce plody mora chutia výborne vyprážané, pečené, grilované i dusené. Ich výhodou je rýchla príprava, pravda, ak si ich kúpite vopred olúpané.
Alobal
Najmä pri príprave rolovaných chuťoviek je ideálnym pomocníkom alobal, do ktorého môžeme zvinúť plátky potrebných surovín a dať vychladiť.
Kozí syr
Cestu na náš stôl si našiel ľahko a stal sa novodobým hitom. Je ľahko stráviteľný, netučný, s nízkou hladinou cholesterolu a vyniká nezameniteľnou chuťou.
Sušené slivky
Dobre sa hodia aj na výnimočné kulinárske chvíle, navyše patria k veľkým pomocníkom v boji s osteoporózou, môžu totiž pomôcť upraviť hustotu kostí.
Koriander
Má svojskú chuť, ktorú má niekto rád, iného odradí, v každom prípade ide o bylinu, ktorá sa v kuchyni môže zužitkovať celá – semená, listy i koreň.
Japonská a tatárska tradícia
Suši = kyslá ryža
Suši je tradičným japonským jedlom s tisícročnou históriou, doslovný preklad tohto slova je "kyslá ryža". Často sa valčeky z ryže a ryby namáčajú do japonskej sójovej omáčky a do pekelne pálivého chrenu wasabi. Podľa tradície sa pri konzumácii kúsky suši držia zľahka medzi palcom a ukazovákom.
Biftek je lahôdka
Príprava tatárskeho bifteku je jednoduchá: mäso - hovädziu sviečkovicu alebo kvalitné zadné naškrabeme ostrou hranou noža a odstránime biele žilky tuku. Z mäsa vytvarujeme biftek, do ktorého stredu umiestnime žĺtok. Podávame s miskou korenín a dochucovadiel – čierne korenie, mletá rasca, soľ, sladká mletá paprika, horčica, kečup, worcesterská omáčka... Natierame na hrianky.
Vareškov tip: Kozí syr so slivkami
Sušené slivky namočíme do slivovice a necháme nasiaknuť. Naplníme ich kozím syrom. Plátky slaniny rozkrojíme napoly, potrieme horčicou a zabalíme do nich slivky. Dáme na chvíľku zapiecť do rúry a potom položíme na pripravené pečivo.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK