Presunúť na hlavný obsah

Recept: Paradajkový kuskus s prsičkami a jablkom

Recepty

Pri príprave luxusných chuťoviek popustite uzdu fantázii.

Príprava: 55 minút

Varenie: 20 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
100 g kuskusu
100 g cherry paradajok
120 g kuracích pŕs
150 g jabĺk
4 g soli
50 g korenia karí
150 ml sladkej smotany
120 g špičiek zelenej špargle
15 ml olivového oleja
5 g mletého čierneho korenia

Postup:
1.
Kuskus zalejeme vraciou vodou v pomere 1 : 1 a necháme prikrytý stáť asi 5 minút, kým všetka voda nevsiakne a guľôčky sa neoddeľujú. Osolíme a premiešame vidličkou, aby bol nadýchaný.
2. Blanšírované cherry paradajky olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a podusíme na olivovom oleji. Primiešame kuskus a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.
3. Kuracie prsia nakrájame na kocky a uvaríme. Jablko vyformujeme vykrajovadlom a striedavo s mäsom napichujeme na ihlu. Do smotany vsypeme korenie karí, prevaríme, vychladíme a vyšľaháme do peny. Špičky zelenej špargle osolíme a krátko prehrejeme v olivovom oleji.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha