Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Pikantné roládky z cukety a syra

Recepty

Krok za krokom si pripravte malé pohostenie s veľkou chuťou.

Príprava: 20 minút

Varenie: 15 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g cukety
100 g ovčieho syra
80 g ricotty
150 g údených kačacích pŕs
80 g mascarpone
5 g soli
2 strúčiky cesnaku
30 g šalotky
10 g píniových orieškov
pikantná omáčka pang gang
15 ml extra panenského olivového oleja
pažítka

Postup:
1.
Cuketu pozdĺžne narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm a opečieme ich na oleji. Položíme na papierový obrúsok, osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom.

2. Ovčí syr nakrájame na malé kocky a premiešame so šalotkou, pažítkou a ricottou. Vytvarujeme malé guľky, ktoré zabalíme do cukety. Do mascarpone s omáčkou pang.gang pridáme podrvené píniové oriešky.

3. Údené kačacie prsia narežeme na tenké plátky a pokvapkáme ich olivovým olejom. Ozdobíme bylinkami a môžeme podávať s toastom alebo ochutenými suchárikmi.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha