Škola varenia: Pikantné roládky z cukety a syra
Krok za krokom si pripravte malé pohostenie s veľkou chuťou.
Príprava: 20 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g cukety
100 g ovčieho syra
80 g ricotty
150 g údených kačacích pŕs
80 g mascarpone
5 g soli
2 strúčiky cesnaku
30 g šalotky
10 g píniových orieškov
pikantná omáčka pang gang
15 ml extra panenského olivového oleja
pažítka
Postup:
1. Cuketu pozdĺžne narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm a opečieme ich na oleji. Položíme na papierový obrúsok, osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom.
2. Ovčí syr nakrájame na malé kocky a premiešame so šalotkou, pažítkou a ricottou. Vytvarujeme malé guľky, ktoré zabalíme do cukety. Do mascarpone s omáčkou pang.gang pridáme podrvené píniové oriešky.
3. Údené kačacie prsia narežeme na tenké plátky a pokvapkáme ich olivovým olejom. Ozdobíme bylinkami a môžeme podávať s toastom alebo ochutenými suchárikmi.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha