Recept: Bravčová panenka v sezamovej kruste
Luxus, ktorý si môžete dopriať aj pri neďeľnom obede.
Príprava: 35 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
180 g bravčovej panenky
sezamové semienka
100 g mrkvy
2 g škorice
50 g zelenej fazuľky
5 g soli
2 g mletého čierneho korenia
80 g syra mascarpone
15 ml olivového oleja
7 ks biskvitu
20 ml sladkej smotany
cukor
Postup:
1. Bravčovú panenku osolíme, okoreníme, obalíme v sezamových semienkach a upečieme na medium.
2. Mrkvu uvaríme v osolenej vode, scedíme, pretlačíme vidličkou a zmiešame so syrom mascarpone. Ochutíme soľou a škoricou.
3. Uvarenú zelenú fazuľku posekáme na jemno, osolíme, okoreníme a zmiešame so smotanou. Podľa chuti dosolíme a jemne osladíme. Vymiešame na hladký dip. Podávame so slaným biskvitom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha