Presunúť na hlavný obsah

Recept: Bravčová panenka v sezamovej kruste

Recepty

Luxus, ktorý si môžete dopriať aj pri neďeľnom obede.

Príprava: 35 minút

Pečenie: 40 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
180 g bravčovej panenky
sezamové semienka
100 g mrkvy
2 g škorice
50 g zelenej fazuľky
5 g soli
2 g mletého čierneho korenia
80 g syra mascarpone
15 ml olivového oleja
7 ks biskvitu
20 ml sladkej smotany
cukor

Postup:
1.
Bravčovú panenku osolíme, okoreníme, obalíme v sezamových semienkach a upečieme na medium.

2. Mrkvu uvaríme v osolenej vode, scedíme, pretlačíme vidličkou a zmiešame so syrom  mascarpone. Ochutíme soľou a škoricou.

3. Uvarenú zelenú fazuľku posekáme na jemno, osolíme, okoreníme a zmiešame so smotanou. Podľa chuti dosolíme a jemne osladíme. Vymiešame na hladký dip. Podávame so slaným biskvitom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha