Valentínska maškrta: Pripravte marcipánové srdiečka
Na sviatok zamilovaných môžete svojmu milému naservírovať aj chutné marcipánové srdiečka.
Valentínske marcipánové srdiečka
Potrebujete:
- 500 g marcipánu
- 300 g práškového cukru
- 2 bielky
- 2 PL múky
- 200 g ružového marcipánu na ozdobu
Postup:
1. Dosku posypeme múkou, nastrúhame na ňu marcipán a zmes zvlhčíme bielkami. Pridáme cukor a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme. Dbáme, aby sa cesto neprilepilo na pracovnú dosku. Občas ho poprášime cukrom. Z cesta potom povykrajujeme srdiečka.
2. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň vykrojené marcipánové srdiečka. Pečieme na 200 °C 3 - 5 minút.
3. Ružový (prípadne biely alebo červený) marcipán takisto rozvaľkáme a vykrojíme z neho srdiečka rovnako veľké, aké sme dali predtým piecť. Ozdobíme nimi upečené koláčiky. Ak chceme ešte efektnejšie ozdoby, urobíme navrch srdiečok marcipánové ružičky.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK