Čínske plnené knedličky - skúste túto orientálnu pochúťku
Knedličky nemusia mať len podobu, akú poznáme zo slovenskej a najmä českej kuchyne. Čo tak vyskúšať čínsku variáciu?
Čínske plnené knedličky
Potrebujete:
- 100 g sušených húb šitake (môžu byť aj dubáky)
- 180 g predvarených veľkých kreviet
- 1 jarná cibuľka
- 1 PL zázvoru
- 3/4 šálky mletého bravčového mäsa
- 1 PL ustricovej omáčky
- 1 kl ryžového vína
- 1 kl sezamového oleja
- 1/2 kl cukru
- mleté čierne korenie
Na cesto: hladká
- múka
- 1 vajce
- soľ
- voda
Postup:
1. Plnka: krevety prehrejeme v horúcej osolenej vode, vyberieme ich a osušíme. Sušené huby namočíme pred prípravou do teplej vody. Keď zmäknú, vyberieme ich a dobre vyžmýkame. Krevety, huby a cibuľku nakrájame nadrobno. Pridáme zázvor, mleté bravčové mäso a ostatné prísady. Dobre rozmiešame. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
2. Z múky, vajca, soli a vody spracujeme cesto ako na rezance. Rozvaľkáme ho natenko a vykrojíme z neho štvorce, do ktorých budeme baliť plnku.
3. Do každého štvorca dáme 2-3 kávové lyžičky plnky, okraje namočíme a dobre pritlačíme, aby plnka nevytiekla. Vytvarujeme knedličky, ktoré uvaríme na pare, čo trvá 10-15 minút. Hotové môžeme namáčať do omáčky, či už sójovej alebo čili. Podávame so zeleninovým šalátom.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK