Presunúť na hlavný obsah

Fazuľový prívarok trochu inak - s ovocím!

Recepty

Vyskúšajte tradičné slovenské jedlo trochu inak.

Fazuľový prívarok s ovocím a údeným mäsom

Potrebujete:
- 200 g suchej veľkej fazule
- 200 g zemiakov
- 1 PL octu
- 1 PL cukru
- 50 g údenej slaniny
- 100 g cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 7 sušených sliviek
- 6 sušených hrušiek
- 2 PL slivkového lekváru
- 4 zrnká nového korenia
- 2 bobkové listy
- 400 g údeného mäsa alebo údených rebier

Postup:
1. Fazuľu cez noc namočíme do vody. Ráno vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do hrnca, pridáme koreniny a osolíme. Vložíme údené mäso a varíme spolu.
2. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho z hrnca, vložíme sušené slivky, hrušky, lekvár, na kocky nakrájané zemiaky a varíme takmer do mäkka.
3. Pridáme ocot, cukor a zápražku, ktorú sme urobili z masla, slaniny, cibule a hladkej múky. Povaríme 20 minút a servírujeme s údeným mäsom a čiernym chlebom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Miroslav Milučký, šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu