Presunúť na hlavný obsah

Mandľová torta

Recepty

Ak milujete sladké, FEMINITY vám spolu so štýlovou Cremeria Milano River Park v Bratislave ponúka recept na skvelú a chutnú tortu. Oslaťe si svoj život a deň delikátnou tortou.

 

Suroviny:
 
korpus: 
6 vajec
1 dcl oleja
120g cukru
180g hladkej múky
 
plnka: 
400g mascarpone 
400g šľahačka
100g mletých mandlí
likér amareto podľa chuti
20 g vanilkového cukru
100g cukru  
200g hobľovaných mandlí na dokončenie

Postup:

Korpus: Vajcia si oddelíme a bielky vyšľaháme s cukrom do tuha. Po vyšľahaní pomaly pridávame žĺtky rozmiešané s jednou polievkovou lyžicou vody. Potom pomaly pridávame preosiatu múku a na koniec olej. Do pripravenej a vymastenej formy si cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme. Do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov si dáme korpus upiecť do zlatohneda. S upečeným korpusom pracujeme až po jeho dôkladnom vychladnutí.

Plnka:  Do vyšľahaj šľahačky pridáme mascarpone, cukor, vanilkový cukor, mleté mandle a amareto.

Vychladnutý korpus si nožíkom rozrežeme na tri alebo štyri časti a naplníme mandľovým krémom. Trocha krému si odložíme na záver a celú tortu ním zatrieme. Boky aj vrch torty obsypeme hobľovanými mandľami a ľubovoľne dozdobujeme.