Mandľová torta
Ak milujete sladké, FEMINITY vám spolu so štýlovou Cremeria Milano River Park v Bratislave ponúka recept na skvelú a chutnú tortu. Oslaťe si svoj život a deň delikátnou tortou.
Postup:
Korpus: Vajcia si oddelíme a bielky vyšľaháme s cukrom do tuha. Po vyšľahaní pomaly pridávame žĺtky rozmiešané s jednou polievkovou lyžicou vody. Potom pomaly pridávame preosiatu múku a na koniec olej. Do pripravenej a vymastenej formy si cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme. Do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov si dáme korpus upiecť do zlatohneda. S upečeným korpusom pracujeme až po jeho dôkladnom vychladnutí.
Plnka: Do vyšľahaj šľahačky pridáme mascarpone, cukor, vanilkový cukor, mleté mandle a amareto.
Vychladnutý korpus si nožíkom rozrežeme na tri alebo štyri časti a naplníme mandľovým krémom. Trocha krému si odložíme na záver a celú tortu ním zatrieme. Boky aj vrch torty obsypeme hobľovanými mandľami a ľubovoľne dozdobujeme.