Presunúť na hlavný obsah

Osviežujúce tvarohovo-ríbezľové rezy

Recepty

Výber najlepších receptov, ktoré markizácke moderátorky - Adriana Poláková, Janka Hospodárová, Lenka Šóošová - pripravovali podľa diváckych námetov v Teleráne. Recepty sú veľmi jednoduché, nepotrebujete nijaké mimoriadne kuchárske skúsenosti. Knihu dopĺňajú farebné fotografie z prípravy jedál.

 

Suroviny: 
Cesto:
3 vajcia
150 g kryštálového cukru
200 ml oleja Heliol
50 ml teplého mlieka
300 g polohrubej múky
1 ČL kakaa
1 kypriaci prášok 
 
Plnka:
500 g jemného tvarohu
250 g margarínu Palmarin
150 g práškového cukru
2 vanilínové cukry
rum podľa chuti (možno vynechať)
ríbezle (čerstvé alebo odkvapkané zavárané)
 
Poleva:
1 l vody
120 g kryštálového cukru
1 práškový ríbezľový džús Tang
2 balíčky pudingového prášku Zlatý klas

Čas prípravy: asi 25 minút + pečenie

Postup:

Zo všetkých surovín elektrickým šľahačom vymiešame cesto a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 15 – 20 minút. Medzitým zo všetkých surovín okrem ríbezlí vymiešame tvarohovú plnku a rozotrieme ju na upečený, trocha vychladnutý korpus. Potom celý povrch tvarohu husto posypeme ríbezľami. Napokon si pripravíme polevu: do hrnca dáme 500 ml vody, pridáme cukor, rozpustíme ho a vmiešame džús. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas, vlejeme do hrnca s džúsom a za stáleho miešania varíme, kým masa nezhustne. Necháme trocha vychladnúť a potom vylejeme a rozotrieme na ríbezle. Pred nakrájaním dáme na chvíľu vychladiť do chladničky.

Obmena:

Namiesto ríbezlí a ríbezľového džúsu Tang môžeme použiť marhule a marhuľový džús v prášku.

Ďalšie recepty nájdete v knihe Pečieme s Teleránom.