Osviežujúce tvarohovo-ríbezľové rezy
Výber najlepších receptov, ktoré markizácke moderátorky - Adriana Poláková, Janka Hospodárová, Lenka Šóošová - pripravovali podľa diváckych námetov v Teleráne. Recepty sú veľmi jednoduché, nepotrebujete nijaké mimoriadne kuchárske skúsenosti. Knihu dopĺňajú farebné fotografie z prípravy jedál.
Čas prípravy: asi 25 minút + pečenie
Postup:
Zo všetkých surovín elektrickým šľahačom vymiešame cesto a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 15 – 20 minút. Medzitým zo všetkých surovín okrem ríbezlí vymiešame tvarohovú plnku a rozotrieme ju na upečený, trocha vychladnutý korpus. Potom celý povrch tvarohu husto posypeme ríbezľami. Napokon si pripravíme polevu: do hrnca dáme 500 ml vody, pridáme cukor, rozpustíme ho a vmiešame džús. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas, vlejeme do hrnca s džúsom a za stáleho miešania varíme, kým masa nezhustne. Necháme trocha vychladnúť a potom vylejeme a rozotrieme na ríbezle. Pred nakrájaním dáme na chvíľu vychladiť do chladničky.
Obmena:
Namiesto ríbezlí a ríbezľového džúsu Tang môžeme použiť marhule a marhuľový džús v prášku.