Presunúť na hlavný obsah

KULINÁRSKY ZLET V LAS VEGAS

Lifestyle

Zlet najlepších kuchárov sveta sa konal uplynulý víkend v americkom Las Vegas. Na prestížnom kulinárskom podujatí Vegas Uncork sa stretli šéfovia preslávených reštaurácií, držitelia Michelinových hviezd a kuchári najvyberanejších celebrít sveta. Vo FEMINITY galérii objavíte atmosféru gastronomického podujatia, ktorého záštitu prevzal prestížny časopis Bon Apetit.

Nezameniteľné ochutnávky najvyberanejších špecialít, nové ingrediencie a prímesy, zábava a výmena skúseností prebiehala nielen v kuchynskom prostredí, ale aj na spoločenských eventoch v rámci kulinárskeho podujatia Vegas Uncork. Šesť známych rezortov amerického Las Vegas – Bellagio, Caesars Palace, MGM Grand, Mandalay Bay,  Wynn Encore a The Venetian Palazzo privítali kuchárov z celého sveta. Tí prítomným hosťom servírovali to najlepšie zo svojich kuchýň.

Medzi šéfkuchármi sa objavil Wolfgang Puck, preslávený pripravou labužníckych delicates a sladkého potešenia počas každoročnej recepcie po odovdzávaní filmových Oscarov. Pod jeho prísnym dohľadom sa servírujú jedlá na bále konanom po oficiálnom vyhlásení víťazov filmovej akadémie, Puck pripravuje čokoládové varianty známych sošiek a popri filmových celebritách sa aj on radí na exkluzívny zoznam tých najslávnejších.

Prestížne podujatie svojou prítomnosťou poctil aj Bobby Flay, ktorého meno má najmä v Spojených štátoch amerických mimoriadny zvuk. Vlastník a dohliadajúci šéfkuchár desiatich amerických reštaurácií, rozrúsených po celom kontinente, je na televíznej obrazovke v bielom kuchárskom oblečení mimoriadne preslávený. Aj na kulinárskom festivale Vegas Uncorck predviedol kúsok kuchárskeho a kúsok televízneho talentu.

Prítomní návštevníci mohli ochutnať rôzne štýly a chute, vo VIP stánku sa pohybovala aj šéfredaktorka gastronomického magazínu Barbara Fairchild. Pre hostí  varili šéfkuchári Paul Bartolotta, Cat Cora, Alain Ducasse, Todd English alebo renomovaný francúzsky majster Joël Robuchon. Majiteľ hneď niekoľkých reštaurácií si za svoje kulinárske umenie vyslúžil už 25 Michelinových hviezd, ktoré sú vo svete gastronómie prirovnávané ku filmovým Oscarom a sú túžbou a ambíciou každého dobrého kuchára.