Presunúť na hlavný obsah

PUB S MICHELINOVOU HVIEZDOU

Lifestyle

Pred desiatimi rokmi nikomu nenapadlo, že by do prestížneho klubu reštaurácií ocenených Michelinovou hviezdou mohol vstúpiť aj pub. Do dnešného dňa sa ich však medzi 1500 ocenených podnikov dostalo už niekoľko a gastropubu The Harwood Arms sa to podarilo ako jedinému v Londýne.

Nech si vyberiete pečeného hlucháňa, puding z cmaru so škótskymi malinami alebo bažantie prsia s horčicou so zrnkami zeleného korenia, môžete si byť istí, že všetko vám pripravujú z najčerstvejších surovín, ktorými The Harwood Arms zásobujú miestni farmári a milovníci poľovačiek v Berkshire. Vidiecky raj v centre Fulhamu je dielom bývalých majiteľov reštaurácie, pubu a pivovaru. Svoju spoločnú "hračku" otvorili po rekonštrukcii v roku 2008 a ich snaha ponúknuť Londýnčanom pokojné miesto na stolovanie, kde podávajú úžasne pripravené jedlá z najkvalitnejších surovín, sa stretla s obrovskou odozvou. Pozoruhodná kombinácia toho najlepšieho z Berkshire a sofistikovaného Londýna hneď v prvých mesiacoch získala skvelé recenzie so slovami chvály na adresu bývalého šéfkuchára slávnej reštaurácie Ledbury Stephena Williamsa, ktorý majstrovsky servíruje svoje výtvory tak, aby na tanieri zažiarili všetky ingrediencie. Menu sa mení nielen počas roka, ale každý deň - v závislosti od toho, aké čerstvé potraviny sú k dispozícii. K dobrotám sa podáva skvelé pivo a víno a to všetko za atraktívnu cenu. Niet sa preto čo čudovať, že The Harwood Arms už stihlo získať ocenenie Menu roka, ktoré sa mimochodom udeľuje už 25 rokov a Good Food Guide 2010 označil podnik za najlepšieho nováčika medzi pubmi.   
"Verejným tajomstvom" úspechu The Harwood Arms sú sezónne ingrediencie a pôvodné recepty. Kuchári si zakladajú na tom, aby suroviny, ktoré spracúvajú, pochádzali priamo z prírody - dokonca aj huby, ktoré sa v kuchyni používajú, musia byť výlučne z Berkshire. Divina, ktorú si hostia nájdu na tanieroch, prichádza do The Harwood Arms denne čerstvá a zodpovední poľovníci sa dušujú, že pred svojou tepelnou úpravou a cestou na stôl prežili všetky zvieratá ten najlepší a najzdravší život, aký si vieme predstaviť. Málokedy trpia chorobami, neužívali antibiotiká a o svoj život vraj prišli humánnym spôsobom. Ochrancovia zvierat by asi protestovali, ale milovníkov dobrého jedla zaujme zrejme skôr fakt, že všetky nadšené reakcie smerom k tunajšej kuchyni korunovala nedávno Michelinova hviezda.