Presunúť na hlavný obsah

LUXUSNÝ PÔŽITOK V HONGKONGU

Lifestyle

Reštaurácia Amber v hoteli Mandarin Oriental je síce jednou zo siedmich v Hongkongu, ktoré sa môžu pochváliť dvoma Michelinovými hviezdami, ale jej zástupcovia stále hľadajú cesty, ako svojim hosťom ponúknuť stále originálnejšie gurmánske zážitky. Vďaka tomu sa v tomto roku predstavia hosťom slávni Jordi Roca zo Španielska, Pierre Gagnaire z Francúzska, čínska legenda Zhan Yong či Antonio Carluccio - muž, ktorý naučil Anglicko variť taliansku stravu. Okrem toho si do tunajšej súkromnej pivnice môžete prísť vychutnať špeciálne večery, počas ktorých vám budú servírovať nielen menu s množstvom chodov, ale aj najlepšie vína z celého sveta.

Hoci je hongkongský Mandarin Oriental aj bez hosťujúcich kuchárov miestom, kde sa gurmáni cítia ako v nebi, šéfkuchár Richard Ekkebus sa z času na čas rád nechá zastúpiť kolegami z iných kútov sveta. V reštaurácii Amber je to celkom prirodzené: stolovanie v jej nádherných priestoroch je vždy zážitkom plným extrémov, o ktoré sa stará nielen Ekkebus so svojou modernou interpretáciou francúzskej kuchyne za pomoci najlepších ingrediencií a klasických techník, ale aj dizajn interiéru s nápaditým osvetlením, ktoré dodáva sále teplo a zvýrazňuje luxusné detaily. O tie sa spolu s originálnou a provokatívnou stropnou plastikou postaral medzinárodne uznávaný Adam Tihany.
Od začiatku marca sa v Amber uskutočňuje séria večerí, ktoré sľubujú byť oslavou najlepšieho jedla a vína. Rôzne druhy tohto nápoja sa kombinujú so špeciálne vytvoreným menu so šiestimi chodmi. Príchodu každého jedla Richarda Ekkebusa na stôl predchádza hodinový aperitív a predstavenie vynikajúcich vín za prítomnosti ich výrobcov. Prví z nich - Paul Hermans and Philippe Maurette - už oboznámili hostí s históriou Arnoux/Lachaux & Château Climens. V apríli sa limitovanému počtu hostí napríklad predstavia španielsky výrobca vín Alvaro Palacios a potom aj Sato No Homare, ktorý sa podelí o svoje myšlienky na tému sake a ponúkne aj šesť výnimočných druhov tohto nápoja.
Z hosťujúcich šéfkuchárov spomeňme aspoň tých, ktorí sa do Amber chystajú v prvej polovici roka: Pierre Gagnaire sľubuje senzačné nové sedemchodové menu za 1700 hongkongských dolárov inšpirované vôňami jari. Gagnaire je dokonca pripravený venovať sa záujemcom o lekciu varenia. Jordi Roca, ktorý hosťom Amber príde navariť z reštaurácie El Celler de Can Roca v Španielsku, predvedie svoje umenie v rámci 5-dňovej extravaganzy a nikoho nenechá na pochybách, že tri Michelinove hviezdy mu patria právom. Šesť chodov jeho menu bude výberom inovatívnych jedál, ktoré vytvoril, aby sa pohral so všetkými piatimi zmyslami. Roca je známy najmä tvorbou dezertov, ktoré vyvolávajú spomienky na slávne parfumy. Čínska legenda Zhang Yong bude variť od 12. do 24. apríla a Ignacio Granda del Gallego z Mandarin Oriental v Mexicu prinesie v tom čase vlastný výber regionálnych mexických jedál.