Presunúť na hlavný obsah

DRINKY Z VODKY GREY GOOSE: BUĎTE AKO V CANNES

Recepty

Hoci na trh vstúpila len pred desiatimi rokmi, veľmi rýchlo sa stala jednotkou medzi najdrahšími vodkami sveta. Pre jej výnimočnosť ju obľubujú známe osobnosti z celého sveta a miešané nápoje, v ktorých vynikne najlepšie sa podávajú na párty počas najznámejších filmových festivaloch. Kráľovná superprémiových vodiek a večierkov pochádza z Francúzska a volá sa Grey Goose.

Nápoj, ktorý sa pije čistý na kockách ľadu alebo v miešaných drinkoch, pochádza z kolísky francúzskych koňakov, oblasti Cognac. Jeho výnimočnú chuť má na svedomí dômyselný proces päťstupňovej destilácie. Základom vodky Grey Goose je stopercentne jemná pšenica z kraja Beauce a voda z prameňa Gente Springs vo francúzskych Alpách. Proces miešania vody s destilátom trvá dovtedy, kým sa nedosiahne optimálna a silná chuť. Francúzsku vodku si mnoho ľudí obľúbilo práve pre jej zrelú zaoblenú vôňu s náznakom sladkosti, ktorá pripomína jemné francúzske mandľové pečivo. Okrem klasickej vodky sa nedávno na trh dostali aj tri nové príchute – hruška, pomaranč a citrón. Tie sa dajú piť čisté, ale ich hlavné využitie je v miešaných drinkoch. Práve tu najviac vynikne ich silná a svieža chuť. O tom, ako chutí jedna z najdrahších vodiek na svete sa mohli presvedčiť aj známe osobnosti na niekoľkých Grey Goose párty, ktoré sa konali počas filmového festivalu v Cannes, po skončení odovzdávania cien Britskej filmovej a televíznej akadémie a mnohých iných. Vodka sa predáva aj u nás, takže si môžete namiešať koktejly, ktoré sa pili tento rok v Cannes. FEMINITY vám ponúka niekoľko tipov:

Premiere Goose

Ingrediencie:
2 diely Grey Goose Le Citron
1 diel čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
cukrový sirup
Postup:
Zmiešajte všetky ingrediencie dokopy a podávajte v mini flautách na šampanské.

Pear de Lune

Ingrediencie:
1 ½ dielu Grey Goose La Poire /hruška/
½ dielu zázvorového likéru
½ dielu čerstvého jablkového džúsu
¼ dielu  čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
3 kvapky horkého grapefruitu
Postup:
Všetky ingrediencie nalejte do šejkru a doplnte ho ľadom. Vyšejkrujte a podávajte vo vychladených coupette pohároch.