JEDLO V SKLE
Azda by bolo skutočným hriechom byť v Dubline a neochutnať Guinness. Preslávené tmavé írske pivo s unikátnou chuťou, tajnou receptúrou a výnimočným špeciálnym čapovaním.
Tmavý horkastý nápoj, nazývaný porter, má ťažkú chuť a charakteristickú hustú bielu čapicu. Pivo, ktoré pozná celý svet, skrýva svoje tajomstvo vo vode z Wicklow Mountains, jačmennom slade, jačmeni, chmeli a kvase. Netradičná je aj technika čapovania Guinnessu, ktorá dodáva nápoju špeciálnu chuť, vzhľad a bielu penu. Sklon pohára pri čapovaní musí byť 45 stupňov, pivo sa nalieva na dva krát, najprv do troch štvrtín pohára a po odstátí sa dočapuje po okraj. Dobrá pinta sa podáva pri teplote 4 až 6 stupňov Celzia. Podľa odborníkov pivovaru si pravú chuť Guinnessu vychutnáte, ak si pohár priložíte do úrovne očí, zatvoríte ich a slastne ochutnáte glg hlboko rubínového moku.
História tmavej írskej pýchy siaha hlboko do 18. storočia, kedy ho mladý podnikavec Arthur Guinness v malom pivovari St. James Gate uvaril prvý krát. Tajná receptúra zostala rodinnou tradíciou a pivovar Guinness sa stal v časoch napoleónskych vojen najväčším v celom Írsku. Nielen v krajine svojho pôvodu je preslávený ako jedlo v skle. Guinness má totiž len 198 kalórií. Skutoční labužníci však nepočítajú kalórie, ale Guinness vychutnávajú ako celoživotnú vášeň.
História tmavej írskej pýchy siaha hlboko do 18. storočia, kedy ho mladý podnikavec Arthur Guinness v malom pivovari St. James Gate uvaril prvý krát. Tajná receptúra zostala rodinnou tradíciou a pivovar Guinness sa stal v časoch napoleónskych vojen najväčším v celom Írsku. Nielen v krajine svojho pôvodu je preslávený ako jedlo v skle. Guinness má totiž len 198 kalórií. Skutoční labužníci však nepočítajú kalórie, ale Guinness vychutnávajú ako celoživotnú vášeň.